У Києві може з’явитись нова зупинка міської електрички

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві необхідно відкрити зупинку міської електрички на станції Київ-Дніпровський. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Авторка петиції Лариса Лук'янчук зазначила, що в районі столичного масиву Микільська Слободка за останні роки побудували декілька житлових комплексів. Населення північної частини масиву Микільська Слободка збільшилося на декілька тисяч людей. Через це мешканці цього району, а також із Русанівських садів стикаються з транспортною проблемою.

"Відкриття станції Київ-Дніпровський для міської електрички значно покращило б транспортне питання для мешканців Микільської Слободки та зменшило навантаження на інші транспортні вузли", — йдеться у петиції до столичної влади.

Забудова житлового масиву Микільська Слободка триває, тому питання відкриття станції міської електрички Київ-Дніпровський досить актуальне, підсумувала авторка документу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що владі Києва пропонують надати деяким зупинкам міської електрички більш коректні назви. Автор петиції вважає, що окремі зупинки міської електрички мають назви, які вводять в оману киян та гостей столиці. Наприклад, станція "Троєщина-2" знаходиться за кілометр від однойменного житлового масиву. Найближчим житловим масивом до неї є "Райдужний", тому доречно саме так назвати цю зупинку.

Нагадаємо, Київська міська електричка, яка кільцем з'єднує всі райони столиці, потребує модернізації поїздів та реконструкції переходів. Автор петиції наголосив, що на маршруті електрички є пересадочні станції з усіма гілками метро. Цей вид транспорту дозволяє швидко і без заторів дістатися мешканцям віддалених густонаселених мікрорайонів таких як Виноградар, Троєщина, Борщагівка та інших в будь-який район Києва, але зараз міська електричка працює лише в "години пік".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися