Владу Києва просять провести модернізацію міської електрички

До мерії столиці звернулися з петицією

Київська міська електричка, яка кільцем з'єднує всі райони столиці, потребує модернізації поїздів та реконструкції переходів. Про це йдеться у петиції до столичної влади на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Максим Степанюк наголосив, що на маршруті Київської міської електрички є пересадочні станції з усіма гілками метро. Цей вид транспорту дозволяє швидко і без заторів дістатися мешканцям віддалених густонаселених мікрорайонів таких як Виноградар, Троєщина, Борщагівка та інших в будь-який район Києва, але зараз міська електричка працює лише в "години пік".

"Пропоную, модернізувати поїзний состав, провести реконструкцію переходів біля станції Лівобережна, та біля станції Рубежівський. Добудувати та почати роботу на станції Протасів Яр, біля якої є велика кількість офісних будівель, та стадіон, станцію Київ-Дніпровський, біля якої будується багато новобудов, з яких людям необхідно якось добиратися до роботи, станцію Київ-Деміївський, станцію Київська Русанівка", — йдеться у петиції до влади Києва.

Окрім того, столичній владі пропонують продовжити час роботи електрички протягом усього дня. Автор петиції впевнений, що це збільшить пасажиропотік електрички та зменшить навантаження на інший столичний транспорт.

"Вдала інфраструктура та міський транспорт знизить необхідність в власному автотранспорті для мешканців міста, та допоможе вберегти природу від негативного впливу автомобільного транспорту", — додав Степанюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянам пропонують обговорити реорганізацію кількох маршрутів громадського транспорту у столиці. У Києві можуть скоротити маршрути №234 та №242. Зараз маршрут №242 курсує від станції метро "Лісова" до Індустріального мосту. Маршрут №234 прямує від станції метро "Почайна" до проспекту Навої, нагадав Усов. Замість них може з’явитися новий маршрут №229. Він прямуватиме від метро "Лісова" до вулиці Смілянської. Тим часом владі Києва кияни пропонують створити короткий трамвайний маршрут з Відрадного до станції метро "Берестейська".

Нагадаємо, що столична влада закупить 137 нових тролейбусів та пів сотні вагонів метро за рахунок зовнішнього кредиту. Таке рішення підтримали депутати Київської міської ради. Гроші на оновлення громадського транспорту у Києві надасть у борг Європейський інвестиційний банк. За сто мільйонів євро планують оновити рухомий склад комунальних підприємств "Київський метрополітен" та "Київпастранс".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Максим Степанюк

21 грудня 2021, 15:26

Да-да, я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися