У Києві пропонують перейменувати зупинки міської електрички

До столичної влади звернулися з петицією

Владі Києва пропонують надати деяким зупинкам міської електрички більш коректні назви. Про це йдеться у відповідній петиції, розміщеній на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Автор петиції Василь Бабич вважає, що окремі зупинки міської електрички мають назви, які вводять в оману киян та гостей столиці. Він пропонує надати цим зупинкам коректніші назви. Станція "Троєщина-2" знаходиться за кілометр від однойменного житлового масиву, зазначає він. Найближчим житловим масивом до неї є "Райдужний", тому доречно саме так назвати цю зупинку.

За його словами, також потрібно перейменувати зупинку "Троєщина", яка знаходиться від однойменного масиву іще далі, ніж "Троєщина-2". Спочатку ця станція мала назву "Городня", через розташовані поблизу Русанівські сади, нагадує автор петиції. На його думку, можна або повернути стару назву, або назвати зупинку "Воскресенка", за назвою найближчого житлового масиву.

У петиції також йдеться про дві станції міської електрички з майже однаковими назвами — "Лівобережна" та "Лівий Берег".

"Обидві вони є наступними після "Дарниці" у різні сторони, що створює додаткову плутанину. Було добре перейменувати котрусь із них. Враховуючи, що "Лівобережна" знаходиться поблизу однойменної станції метро, її чіпати не варто. А от замінити назву "Лівий Берег на "Березняки", за однойменним житловим масивом було б доречно", — наголосив автор петиції.

Він також пропонує столичній владі перейменувати зупинку міської електрички "Північна" на "Вокзальну".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на кілька днів скасували низку рейсів міських електропоїздів. Курсування потягів скасували через ремонтні роботу на коліях залізничної станції Почайна. Ремонтувати колії будуть 22 та 23 листопада. 

Окрім того, у Києві тривають ремонтні роботи лінії швидкісного трамвая маршруту №1. Ремонтні роботи на лінії швидкісного трамвая виконують уздовж вулиці Симиренка. Реконструкцію трамвайних колій можна подивитися з висоти на новому відео. Дивіться також відео, як у Києві виглядає Велика окружна дорога після ремонту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві обмежили рух транспорту на вулиці Юрія Шумського. Тут розпочали капітальний ремонт, який планують закінчити до 20 грудня. 

Нагадаємо, у Києві до грудня обмежили рух транспорту на Гостомельському шосе. На перехресті Гостомельського шосе і вулиці Міської розпочали середній ремонт дороги. Дорожнє покриття відремонтують на Гостомельському шосе до межі Києва. Окрім того, у Києві через ремонтні роботи частково обмежили рух транспорту на частині Броварського проспекту. Дорожники оновлюють деформаційні шви. Працюватимуть у напрямку мосту Метро до 10 грудня.

Читайте також, що у Київській області заради будівництва Великої окружної дороги планують знищити ліс та екосистему місцевих громад.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися