У Києві ліквідують незаконні ялинкові базари (ФОТО)

Комунальники контролюють торгівлю новорічними деревами

У Києві новорічні дерева, які продають без дозволів, конфіскують столичні комунальники. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За словами директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тимура Ткаченка, працівники комунального підприємства "Київблагоустрій" почали демонтаж незаконних точок з продажу ялинок. У столиці вже виявили близько двадцяти нелегальних ялинкових базарів. Лише за день столичні комунальники демонтували дев’ять локацій у п’яти районах Києва, повідомив Ткаченко.

Демонтажні бригади у Києві звільняють газони і тротуари від незаконних ялинкових базарів. Безпеку забезпечує "Муніципальна охорона". Контроль за продажем новорічних дерев у Києві триватиме й надалі, додав директор Департаменту міського благоустрою КМДА.

Нагадаємо, з 15 грудня у Києві відкрились офіційні ярмарки з продажу новорічних дерев. До 31 грудня у столиці працюють майже дві сотні ялинкових базарів. Адреси локацій можна подивитись за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві напередодні новорічних свят посилили охорону хвойних дерев. Щоб вберегти дерева від нищення у скверах, парках та лісах столиці їх обробляють спеціальними розчинами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції. Окрім того, за самовільну вирубку або пошкодження дерев загрожують штрафи.

Читайте також, як вибрати ідеальну ялинку на Новий рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися