Сталінський кесон на Оболоні перетворюють на ресторан (ВІДЕО)

Як виглядає ця інженерна споруда з висоти та у деталях

В Оболонському районі Києва інженерну конструкцію, яка могла стати частиною тунелю під Дніпром, перебудовують під ресторан. Як виглядає "ремонт" сталінського кесона на відео з висоти показав блогер Сергій Мухлинін, передають "Коментарі".

На кадрах видно, що основні зовнішні роботи кесоні виконали. Загальна площа нового об'єкту сягає майже 1600 квадратних метрів. Будівлю майбутнього ресторану зроблять двоповерховою та обладнають підвалом. По зовнішній стіні споруди вже проклали сходи, якими можна піднятися на оглядовий майданчик. Кесон стоїть на столичній Оболоні з 1930-х років.

Блогер зазначив, що кесон оповитий таємницями та чутками, що нібито будівництво тунелю під Дніпром планував Сталін. Якби підірвали мости через Дніпро, ешелони з технікою могли б діставатися берегів під річкою.

"У 1935-1936 роках було розроблено проєкти двох підземних тунелів, а ще через два роки почалося їх втілення. Будівництво вважалося об'єктом №1 і за документами проходило під грифом "Цілком таємно". Все, що пов'язане з тунелем, оповите таємницями, хоча у роботах було залучено понад 12 тисяч людей", — прокоментував відео Сергій Мухлинін.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко відкрив проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги. Трасу капітально відремонтували від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою.

Нагадаємо, у столиці триває будівництво пішохідного мосту на Оболонь. Які роботи вже виконали можна подивитися на відео з висоти.

Читайте також, чому у Києві можуть змінити маршрути транспорту з лівого на правий береги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися