З Франції до Києва прибули гелікоптери для прикордонників (ФОТО)

Як виглядає нова авіаційна техніка

У міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) зустріли три нових сучасних гвинтокрилів для українських прикордонників. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

За даними відомства, українські прикордонники вже мають сім сучасних гелікоптерів французького виробництва. Перші два прибули в Україну з Франції на початку минулого року, ще два — минулого місяця. Загалом Держприкордонслужба України має отримати з Франції 24 вертольоти Н125.

Нові гвинтокрилі мають потужне обладнання для виявлення та припинення правопорушень на державному кордоні. Зокрема, авіаційна техніка оснащена оптико-електронною системою спостереження. Тепловізійна камера здатна виявити транспорт на відстані до 20 кілометрів.

Українські екіпажі нових гелікоптерів пройшли курс гірської підготовки. Сучасну авіаційну техніку активно застосовували під час прикордонних операцій "Кордон-2021" та "Карпати-2021".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з Франції до Києва прибули два гелікоптери від компанії Airbus Helicopters. Новою технікою будуть доукомплектовані авіаційні підрозділи Національної поліції України. Ці гелікоптери французького виробництва мають покращену стабілізацію повітряного судна та електроніку. Окрім того, вони витримують більші навантаження.

Нагадаємо, у липні до лікарні Києва гелікоптером доправили дитину, яка отримала вогнепальне поранення від військового. Надзвичайна подія сталася у Новоград-Волинському, що у Житомирській області. Дитину з вогнепальним пораненням хребта та органів черевної порожнини доставили до реанімації місцевої лікарні та прооперували. Проте дев’ятирічний хлопець знаходився у важкому стані та потребував лікування у спеціалізованому закладі. Вертоліт рятувальників доправив дитину з Новоград-Волинського до Києва. Пораненого хлопця госпіталізували до Національної дитячої спеціалізованої клініки "Охматдит". 

Читайте також, як до лікарні Києва гелікоптером із Фастова евакуювали вагітну жінку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися