У Києві стався збій з купівлею квитків на метро та інший транспорт

Як оплатити проїзд, та чи будуть штрафувати

У Києві стався технічний збій у транспортного сервісу з купівлі квитків на метро та інший транспорт. Про це повідомили у комунальному підприємстві "Головний інформаційно-обчислювальний центр", передають "Коментарі".

За даними організації, з технічних причин поки що неможливо придбати QR-квитки або поповнити транспортні карти у застосунку. Фахівці транспортного сервісу вже все лагодять і обіцяють одразу повідомити, коли все запрацює як слід, зазначили у комунальному підприємстві. Там також вибачилися за незручності.

"У транспорті ви можете скористатися квитками та поїздками, які придбали заздалегідь. А ми попередили контролерів, щоб вони не штрафували вас через прикрий збій. Докладаємо зусиль, щоб у майбутньому році збоїв із транспортним сервісом не траплялося", — йдеться в повідомленні компанії.

У Київському метрополітені поінформували, що у метро наразі можна скористатися лише квитками, що вже були придбані, та оплатити проїзд банківською карткою безпосередньо на турнікеті. "У міському дата-центрі стався технічний збій", — уточнили в метрополітені.

Про повноцінне відновлення роботи транспортного сервісу обіцяють повідомити окремо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують замінити маршрут, що курсує від станції метро "Почайна" до станції метро "Нивки" . Замінити пропонують маршрут №410 на продовжений №419. Киянам також пропонують замінити маршрут від Виноградаря до залізничного вокзалу "Південний" продовженим.

У попередній пропозиції киянам пропонували обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці, а саме скоротити маршрути №234 та №242 . У Києві планують змінити маршрути №166 та №539 . Маршрут №166 пропонують замінити на новий — № 236, який рухатиметься до метро "Лук'янівська" від Гостомельської площі.

Ще один новий маршрут №539к може з'явитись замість існуючого №539. На даний час автобуси курсують від Ракетної вулиці до центрального залізничного вокзалу Києва. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів".

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут із Відрадного до станції метро "Берестейська" .

Читайте також, що у Києві змінять маршрути транспорту на Оболоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися