У Києві демонтували десятки незаконних ялинкових базарів (ФОТО)

У мерії столиці розповіли, де найбільше нелегальної торгівлі

У Києві демонтували майже три десятки незаконних ялинкових базарів, найбільше – у Деснянському і Дарницькому районах. Про це розповів директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, останні два тижні інспектори благоустрою активно перевіряли незаконні ярмарки з продажу хвойних дерев.

"Поки одні підприємці працюють у правовому полі, інші обходять закон та своїми діями наносять шкоду Києву. Крім того, що такі точки розміщені без дозволів, на них торгують ялинками невідомого походження та залишають купи сміття", – прокоментував Ткаченко.

Майже дві сотні офіційних ярмарків із продажу новорічних дерев працюватимуть у столиці до 31 грудня включно. Обрати найзручнішу для вас локацію можна на мапі. У мерії Києва також зазначили, що з 4 січня почнуть працювати 15 пунктів утилізації ялинок.

Нагадаємо, з 15 грудня у Києві працюють офіційні ярмарки з продажу новорічних дерев. Адреси локацій можна подивитись за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві напередодні новорічних свят посилили охорону хвойних дерев. Щоб вберегти дерева від нищення у скверах, парках та лісах столиці їх обробляють спеціальними розчинами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції. Окрім того, за самовільну вирубку або пошкодження дерев загрожують штрафи.

Читайте також, як вибрати ідеальну ялинку на Новий рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

30 грудня 2021, 15:56

если откаты не платят, и в торговом центре не арендуют площадь - то не законные, маразм. Посадили еле на своей земле, вырастили и продать не могут. ЗЕЛЕНСКИЙ ПУЛЮ ТЕБЕ В ЛОБ И КАЖДОМУ ЕВРЕЮ ЖИДУ В УКРАИНЕ И ЦЕЛОМ МИРЕ!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися