Кияни обуренні планами забудови на місці ринку "Полісся"

Черговий скандал — на Мінському масиві

В Оболонському районі Києва місцеві мешканці виступили проти знищення ринку "Полісся" заради чергової багатоповерхівки. Про це йдеться у петиції до столичної влади на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

За словами автора документу Єгора Вайскопа, забудовник планує звести 25-поверховий житловий комплекс. У проєкті в новобудові буде понад шість сотен квартир, паркінг та зони відпочинку. розпочати будівництво планують на земельній ділянці по Мінському проспекту поблизу кільцевої зупинки трамваю №19.

"Забудовник планує реалізувати свій задум шляхом знищення ринку "Полісся", який має офіційний договір оренди земельної ділянки для роздрібної торгівлі та комерційних послуг для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельного комплексу. Тобто, маючи дозвіл на обслуговування торговельного комплексу, планується будівництво житлового", — йдеться у петиції.

Кияни такими планами обурені, вважають дії забудовника незаконними та вимагають від столичної влади втрутитись у ситуацію. Автор звернення до влади Києва нагадав про високу міру соціальної напруги серед місцевих мешканців через наміри звести хмарочоси на місці торгівельного центру "Полярний".

"Будівництво чергового житлового комплексу на Мінському масиві створить непомірну напругу на соціальну інфраструктуру, яка включає завантажену лікарню №8 (вул. Кондратюка, 8), дитячу поліклініку (вул. Вишгородська 54-а), переповнені школи та дитсадки", — заявив автор петиції.

Нагадаємо, проти знесення торгового центру "Полярний" заради будівництва на цій території п’ятьох багатоповерхівок неодноразово протестували кияни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва планують побудувати п’ять 25-поверхових житлових будинків, заради яких знесуть торговельний центр "Полярний". Місцеві мешканці вважають таку забудову незаконною та виступають проти знесення ТЦ. 

Читайте також, що відповів Кличко на петицію щодо знесення ТЦ "Полярний".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися