У Києві прогнозують погіршення погоди

Синоптики попереджають водіїв і пішоходів

У Києві у понеділок, 3 січня, синоптики прогнозують погіршення погодних умов. Про це киян і гостей столиці попередили у Київській міській державній адміністрації з посиланням на Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, вночі 3 січня на дорогах буде ожеледиця. Протягом доби у Києві прогнозують пориви вітру 25-20 метрів на секунду. За таких умов у столиці встановили I рівень небезпечності — "жовтий".

Столична влада звернулася до киян з проханням бути обережними під час ожеледиці, щоб уникнути травматизму. Водіїв просять не перевищувати швидкість і відмовитися від ризикованих маневрів.

Пішоходам радять ходити не поспішаючи, не тримати руки у кишенях, а навпаки — розмахувати руками у такт ходьби, щоб краще утримати рівновагу. Крім того, пішоходам треба бути уважнішими на тротуарі, тому що автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати. Гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 разів, додали у мерії.

Влада столиці запевняла, що Київ готовий до подолання наслідків негоди. Киян закликали під час погіршення погоди надати перевагу громадському транспорту, а не особистим автомобілям, щоб не заважати роботі спецтехніки. Водіям нагадали, що припарковані автомобілі, які будуть заважати роботі комунальників, евакуюють.

Нагадаємо, у Києві з похолоданням відкрили пункти обігріву. Лише за чотири доби тут отримали допомогу майже дві сотні людей.

Крім того, через погодні умови у столиці ввели обмеження на в’їзд у Київ вантажних автомобілів. Київські дорожники працюють у посиленому режимі. Вулиці Києва чистять від снігу та обробляють спецзасобами від ожеледиць майже 600 одиниць спецтехніки. За роботою дорожників можна спостерігати на інтерактивній мапі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися