У Києві прогнозують погіршення погоди та снігопади

Столична влада звернулася до киян

У Києві найближчі кілька днів синоптики прогнозують снігопади та погіршення погоди. Про це киян та гостей Києва попередили у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

Столична влада запевняє, що Київ готовий до подолання наслідків негоди. Перший заступник очільника столиці Микола Поворозник закликав киян надати перевагу громадському транспорту, а не особистим автомобілям, щоб не заважати роботі спецтехніки. Водіям нагадали, що припарковані автомобілі, які будуть заважати роботі комунальників, евакуюють.

У Києві з похолоданням відкрили пункти обігріву. Лише за чотири доби тут отримали допомогу майже дві сотні людей. Окрім того, через погодні умови у столиці ввели обмеження на в’їзд у Київ вантажних автомобілів. Київські дорожники працюють у посиленому режимі. Вулиці Києва чистять від снігу та обробляють спецзасобами від ожеледиць майже 600 одиниць спецтехніки. За роботою дорожників можна спостерігати на інтерактивній мапі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що синоптики дали прогноз погоди в українській столиці на Різдво 25 грудня та наступні вихідні. Завтра у столиці вночі очікується сніг, а вдень — мокрий сніг. Температура повітря коливатиметься від 2 до 4 градусів морозу в нічний час та від 1 градуса морозу до 1 градуса тепла вдень. Також прогнозується північно-західний вітер зі швидкістю 7-12 м/с.

Нагадаємо, з 15 грудня у Києві відкрились офіційні ярмарки з продажу новорічних дерев. До 31 грудня у столиці працюють майже 200 ялинкових базарів. Адреси локацій можна подивитися за посиланням.

Окрім того, у столиці напередодні новорічних свят посилили охорону хвойних дерев. Щоб вберегти дерева від нищення у скверах, парках і лісах столиці їх обробляють спеціальними розчинами. Це хімічні речовини, які у теплому приміщенні виділяють дуже неприємні стійкі запахи та можуть спричинювати алергічні реакції. Окрім того, за самовільну вирубку або пошкодження дерев загрожують штрафи.

Читайте також, як вибрати ідеальну ялинку на Новий рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися