Кличко розповів про підготовку Києва під час загрози наступу Росії

Чи готова у столиці система оборони

У Києві триває укріплення системи оборони під час загрози наступу російських військ. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Ми зараз продовжуємо набір резервістів у 112-ту окрему бригаду територіальної оборони, збільшили численність "Муніципальної варти" до 600 людей. Сьогодні під постійним контролем перебувають майже п’ять тисяч укриттів Фонду захисних споруд", — сказав Кличко.

За словами очільника столиці, у Києві провели усі підготовчі роботи у сфері оборони міста в разі наступу російських військ, скупчення яких фіксують на українських кордонах.

"Це жахливий сценарій. Я сподіваюся, що ми недопустимо цього й наші західні партнери, й уся світова спільнота. Якщо таке все ж відбудеться — це буде виклик для усього світу", — зазначив голова Київської міської державної адміністрації.

Київ готується до різного розвитку подій через російську агресію щодо України, додав Кличко, хоча ще, наприклад, у 2010 році окупацію Криму та війну на Донбасі складно було навіть уявити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що інтерактивною мапою з локаціями укриттів у Києві зручно користуватися зі смартфона з увімкненою геолокацією. У більшості сховищ Києва номер телефону можна знайти на інтерактивній мапі. Приміщення укриттів можуть бути закритими, але на сайті або на самому укритті повинен бути номер телефону відповідальної людини чи установи, де зберігаються ключі.

Нагадаємо, що Києві почали відновлювати захисні споруди з початку бойових дій на Донбасі. Зараз у столиці налічується майже п’ять тисяч укриттів. Їх створюють і відновлюють на випадки виникнення надзвичайних ситуацій і бойових дій. Укриття розташовані у житлових будинках, на станціях метро, у комунальних закладах, у підземних паркінгах і переходах, а також в інших будівлях. Дізнатися про найближчу до вас захисну споруду у Києві краще заздалегідь.

У столичній мерії нагадали, що у разі виникнення надзвичайної ситуації оповіщення та інформування населення про подальші дії здійснює територіальна автоматизована система централізованого оповіщення. Це радіо, телебачення, оснащені гучномовцями автомобілі та комп’ютерні автоматизовані системи оповіщення телефоном. Інформація про адреси бомбосховищ також розміщена на офіційних сайтах районних державних адміністрацій Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег Н.

2 січня 2022, 17:13

Готовьтесь тщательнее, свидомые! Для трибуналов в Ростове на Дону вы нужны не совсем мертвые.

Vlad

2 січня 2022, 16:06

Каким боком муниципальна варта к самообороне Киева. Куда смотрит СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися