У Києві на свята курсуватиме екскурсійний різдвяний поїзд

Оприлюднено розклад та маршрут

У Києві три дні курсуватиме різдвяний поїзд з паровозом. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укрзалізниці".

Різдвяний експрес відправлятиметься зі станції Київ-Пасажирський через станцію Дарниця. Поїзд курсуватиме за екскурсійним маршрутом столицею без зупинок. Проїхати різдвяним експресом можна 7, 8 та 9 січня. Відправлення зі станції Київ-Пасажирський о 13:28, прибуття — о 15:18.

Квитки можна придбати в касах вокзалів, у чат-боті "Укрзалізниці", у Viber, Telegram, Apple Messages, Facebook та на сайті перевізника за запитом по станції відправлення Київ-Пасажирський та станції прибуття Київ-Деміївський. Вартість квитка для дорослих становить 136 гривень, для дітей — 102 гривні. З цими квитками також можна безкоштовно відвідати Музей залізничного транспорту, розташований поруч із Південним вокзалом.

Окрім того, у столиці у святкові та вихідні дні працює дитяча залізниця. Вона відкрила зимовий рух поїздів у грудні та курсуватиме до кінця січня. Дивиться розклад на нашому сайті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що найдовший залізничний маршрут поїзду "Маріуполь — Рахів", який з’єднає Київщину з одинадцятьма регіонами України, курсуватиме з новенькими вагонами. Довжина маршруту складає понад 1800 кілометрів. Новий поїзд №5/6 "Маріуполь — Рахів" запустили з 12 грудня.

Нагадаємо, Київ та Варшаву планують з'єднати лінією швидкісної залізниці. З української сторони швидкісна залізнична лінія буде пролягати з Києва через Рівне та Ковель, з польської — через Люблін до Варшави. Швидкість потяга становитиме до 250 кілометри на годину. Розробкою проєкту займається італійський підрядник. 

Дивіться також, як виглядають нові вагони на потяги з Києва до лижних курортів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися