Хрещатик закриють на ремонт: подробиці розповів Кличко

У центрі столиці розпочнуть масштабні роботи

У Києві цього року розпочнеться реконструкція вулиці Хрещатик та інших об’єктів у центрі столиці. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Мешканці кажуть: "Та навіщо Хрещатик! Ось, будь ласка, у першу чергу нашу вулицю". Дуже дискусійне питання, але не будемо забувати, що це головна вулиця Києва. Багато киян приходять на головну вулицю, багато іноземців і туристів приїжджають. І Майдан Незалежності, вулицю Хрещатик нам потрібно оновити, щоб вони виглядали привабливо", — сказав Кличко.

За словами очільника столиці, на час капітального ремонту Хрещатика заздалегідь спланують маршрути об’їзду та поінформують про це водіїв.

"Реконструкція Хрещатику запланована на цей рік. Ми будемо обов’язково інформувати, як краще об’їхати, але головна вулиця нашого міста повинна виглядати на європейському рівні", — наголосив київський міський голова.

Кличко прокоментував і проєкт будівництва Музею Героїв Небесної сотні: "Будівництво Музею Героїв Небесної сотні заплановане. Цей проєкт знаходиться під патронатом Офісу президента, Державного управління справами президента. Ми допомагаємо усіма силами, щоб він був максимально швидко реалізований".

Мер Києва зазначив, що багато нерухомості у столиці знаходиться не на балансі міста.

"Навіть не всі кияни знають, скільки об’єктів знаходиться на балансі тих чи інших міністерств, відомств, але вони знаходяться у Києві, і це також наша відповідальність. Ми вимагаємо привести ці об’єкти до гарного рівня", — заявив Кличко.

У Києві також планують провести реконструкцію Контрактової площі та оновити цю локацію до європейського рівня.

"У цьому році будуть продовжуватися роботи й на Контрактовій площі, і Поділ ми будемо приводити до історичного стану європейського міста", — підсумував очільник столиці.

Капітальний ремонт Хрещатику проведуть у Печерському та Шевченківському районах Києва протягом двох років. Підрядника вже обрали. Реконструкцію центральної вулиці столиці виконають за майже 740 мільйонів гривень. Фінансувати замовлення будуть зі столичного бюджету. Які роботи заплановані на Хрещатику — читайте у нашому матеріалі.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві шукають підрядника для капітального ремонту вулиці в Оболонському районі столиці. На капітальний ремонт вулиці Богатирської планують витратити понад 1,3 мільярда гривень. Замовником ремонтних робіт є комунальне підприємство "Київавтодор". Реконструкцію дороги мають виконати до 31 грудня 2025 року.

Нагадаємо, у Києві обрали підрядника для будівельних робіт на острові Труханів. У Дніпровському районі столиці планують облаштування інженерних мереж до громадських вбиралень зони відпочинку "Центральна". На це витратять з бюджету Києва понад 112,3 мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

8 січня 2022, 12:05

Виталька, а на Подоле с дорогами всё ОК? Удары по голове не проходят безследно!

Киевлянинѣ

8 січня 2022, 11:38

Хочет войти в историю? Обычно меры один раз реконструировали Крест, после этого уходили. Вова хочет поставить новый рекорд?

Александр

8 січня 2022, 01:25

Виталя обтяни Крещатик ринговыми канатами, цепляй эти миллионы и рули за бугор!

зелёная плесень

7 січня 2022, 13:54

Давненько так не дерибанили бюджет! Да там не один миллиард "зароют"! Походу, нонешний мэр на второй срок не расчитывает - пооткрывает финансирование на кучу объектов да и спрыгнет к остальным "папередникам", за границу. А народ всё забудет...

хрен

7 січня 2022, 13:24

великая отмывка денег намечаеться

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися