У Києві вимагають повернути громаді землю біля метро "Видубичі"

Подробиці розповіли у прокуратурі

У Києві від влади вимагають розірвати договір оренди та повернути столичній громаді земельну ділянку водного фонду на Видубичах. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, на земельну ділянку площею майже шість гектарів Київська міська рада незаконно поновила договір оренди, термін якого сплив у 2017 році. Земля розташована у Голосіївському районі столиці поблизу станції метро "Видубичі". Її вартість оцінюють у понад 19 мільйонів гривень.

На спірній земельній ділянці по вулиці Промисловій орендар отримав право на розведення риби без урахування положень статті 51 Водного кодексу України та статті 14 Закону України "Про аквакультуру", зазначили у прокуратурі. У відомстві повідомили, що на орендовані водні об’єкти не виготовлені паспорти, а акваторія як об'єкт користування до договору не включена, плата за ділянку не узгоджена та до договору не внесена.

Київська міська прокуратура через суд вимагає визнати договір оренди недійсним та повернути земельну ділянку водного фонду територіальній громаді Києва. Підготовче судове засідання з цього питання призначено на 7 лютого 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через Верховний суд остаточно повернув у власність громади земельну ділянку на Троєщині вартістю 238 мільйонів гривень. Орендар зобов’язався побудувати на цій території оздоровчу та аквазони, а також дитячий майданчик. Замість цього земельну ділянку підприємство використовувала як платну автостоянку.

Нагадаємо, у державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектара. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету Міністрів України.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.

Читайте также