На залізничних вокзалах Києва поновили роботу пунктів обігріву (ФОТО)

Як виглядають локації та де можна зігрітись

З погіршенням погодних умов на залізничних вокзалах Києва знову розгорнули цілодобові пункти обігріву. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Спеціальні намети, де можна зігрітися у морози, розташовані на Південному залізничному вокзалі станції "Київ-Пасажирський" та на приміському вокзалі "Дарниця". У пунктах обігріву можна випити гарячого чаю, отримати теплий одяг та взуття. Так у столиці намагаються допомогти соціально незахищеним людям та безхатченкам.

За даними Департаменту соціальної політики КМДА, щоденно у пунктах обігріву на залізничних вокзалах Києва перебувають сотні людей. З ними працюють соціальні працівники. У локаціях також можна отримати психологічну підтримку та першу медичну допомогу. Допомагають в цілодобовій роботі пунктів обігріву волонтери. У наметах є теплові вентилятори, гарячий чай з печивом, аптечки, а також засоби індивідуального захисту та дезінфекції. Пункти обігріву облаштовані й громадськими туалетами. Бездомних тут щодня забезпечують гарячим харчуванням.

Окрім того, у столиці продовжують працювати стаціонарні пункти обігріву в всіх районах міста. Локації розташовані у приміщеннях комунальних підприємств, лікарнях та територіальних центрах соціального обслуговування. Із переліком адрес можна ознайомитися за посиланням.

У Києві з 11 січня синоптики прогнозують значне похолодання. Морозну погоду супроводжують сильні пориви вітру. Найближчими днями температура повітря в українській столиці знизиться до 13 градусів морозу вдень, та до 16 градусів зі знаком мінус вночі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична прокуратура розслідує розкрадання коштів, виділених на встановлення новорічної ялинки на центральному залізничному вокзалі Києва. Святкові дерева мали з’явитися до 17 грудня у приміщенні Центрального залізничного вокзалу, а також поблизу Південного залізничного вокзалу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також про український серіал про життя бездомного у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися