У Київському зоопарку розповіли цікаві факти про рись

Та показали інших хижаків у зимніх локаціях

У Київському зоопарку розповіли цікаві факти про рись, показали левиний прайд та тигрів під час насолоди смаколиками у засніжених вольєрах. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

У Київському зоологічному парку загальнодержавного значення мешкають понад трьох сотень унікальних видів тварин. Серед них леви, тигри, рисі та інші. Цікаво, що у зимову пору року рись, рухаючись по снігу, потрапляє задніми лапами чітко у сліди передніх лап. Коли по снігу рухається зграя цих тварин кожна з них йдуть слід-у-слід одна одній. Ці хижаки здатні подолати за добу 30 кілометрів. Один з головних інструментів чуття рисі — це пензлики на її вухах, без них слух тварин був би значно слабшим.

Зараз в Україні мешкають близько 400 особин рисі у Карпатах та близько 90 — на території Полісся, зазначили у Київському зоопарку. Там також повідомили, що цей вид хижаків назвали сучасним словом "рись" від праслов’янського прикметника "рудий". Подивитися на сім’ю цих диких кішок можна у Київзоо. Тут мешкають рисі на ім’я Тайсон, Лола та Кунак. У них особлива поведінка, тому іноді, щоб побачити рисей треба трохи зачекати.

У Київському зоопарку також оприлюднили світлини, як левовий прайд ласує смаколиками у засніженому вольєрі.

Напередодні новорічних свят у Київському зоопарку влаштували показові кормління головного символу 2022 року — тигрів.

Ті, хто не встиг подивитися, як у Київському зоопарку тигри ласували смаколиками, можуть подивитись процес на відео. 


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чим годують тварин, та як поводяться хижаки та примати на початку зими у Київському зоопарку. Про це також можна подивитись на відео. Читайте також, як у Київському зоопарку відкрили пташине королівство.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися