Була збудована у 1901 році: у Києві на Подолі збираються знести історичну садибу (Фото)

У Подільському районі української столиці на вулиці Хорива планують знести історичну садибу

У Подільському районі української столиці на вулиці Хорива збираються демонтувати чергову історичну будівлю. Йдеться про садибу купця Солтанова, яка була збудована на початку XX століття. Про це стало відомо із повідомлення відомого юриста та активіста Дмитра Перова у Facebook.

За його словами, на Подолі готують демонтаж садиби Солтанова на вулиці Хорива, 18. Місцеві жителі повідомляють, що комплекс готують до знесення, а частину будівлі вже відселили. Сьогодні там уже встановлюють будівельний паркан. Садиба була побудована відомим столичним архітектором Мартіном Клугом у стилі неоренесансу. Садибу звели у 1901 році.

Характерною особливістю будівлі є багате зовнішнє оформлення, зокрема, над парадним ходом можна побачити голову Посейдона, а також замкнутий внутрішній простір, що було елементом старих єврейських дворів на Подолі.

У Департаменті охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації інформацію про знесення будівлі спростували та повідомили, що готують до реставрації історичну будівлю, розташовану на вулиці Хорива, 18.

Нагадаємо, що у Подільському районі української столиці планують продати історичну садибу Дмитрієва за 1,2 мільйона доларів заради чергової забудови. Про це повідомили на Telegram-каналі "Чарівний Київ".

Відомо, що на початку грудня Господарський суд Києва скасував незаконну реєстрацію за комерційною структурою, яка має право власності на будинки на вулиці Хорива, у тому числі й на садибу Дмитрієва. Суди у цих справах досі тривають. Наразі власник виставив будинок на продаж і хоче за нього 1,2 мільйона доларів. Цільовим призначенням є комерційна чи житлова забудова.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Местный...

19 січня 2022, 00:29

Сашок, что для тебя, дурачка полезное здание? Очередной хмарошкряб или ТРЦ?

Александр

18 січня 2022, 21:59

Очередной хлам снесут, сделают удобное и полезное здание. Но хомячки негодуют.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися