У Києві реставрують історичну будівлю на Хорива

Подробиці розповіли у столичній мерії

У Києві готують до реставрації історичну будівлю, розташовану на вулиці Хорива, 18. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За даними підрозділу столичної мерії, у соціальних мережах розповсюджують недостовірну інформацію щодо знесення будівлі на вулиці Хорива, 18. Насправді у будівлі за означеною адресою зараз тривають протиаварійні роботи, а згодом — розпочнуть реставрацію архітектурної пам’ятки.

Торік влітку архітектурну концепцію реставрації будівлі на вулиці Хорива, 18 схвалила Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини Києва. Проєкт протиаварійних робіт на будівлі погодили у листопаді, а дозвіл на це надали у грудні 2021 року. Реставрація історичної будівлі триватиме півтори роки. Її проводять згідно із законодавством та за рахунок інвесторів, зазначили у столичній мерії.

Мер Києва Віталій Кличко пояснював, що у столиці існує проблема зі збереженням будівель, які мають історичну цінність. За його словами, багато історичних пам’яток ще у 1990-ті роки були приватизовані та знаходяться у приватній власності.

Очільник столиці також заявив, що потрібно не допустити перетворення Києва на щільно забудоване місто без зелених зон — на "бетонні джунглі" як Нью-Йорк. Кличко нагадав, що влада планує найближчим часом ухвалити Генеральний план Києва. Міський голова пообіцяв, що під час громадського обговорення врахують думку кожного киянина.

Читайте також, що у Києві відновили добудову ЖК "Патріотика на озерах" під новим брендом



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися