У Києві переповнені кладовища: як вирішуватимуть проблему

Відповів очільник столиці Віталій Кличко

У столиці під час пандемії коронавірусу існує проблема із похованням померлих. Про розв'язання проблеми під час пресконференції журналісти запитали мера Києва Віталія Кличка, передають "Коментарі".

Меру Києва нагадали про корупцію на столичних кладовищах, зокрема про хабарництво на Лісовому кладовищі, де торік комунальників упіймали під час отримання грошей. Очільник столиці проблему з переповненими кладовищами визнав.

"Дійсно, проблема є. Це суттєва проблема міста Києва. Цвинтарі дійсно переповнені у нашому місті. Зараз в рамках агломерації, в яку входять міста й селища, які належать до Великого Києва, ми розглядаємо питання реалізації нового великого цвинтаря. Це дасть можливість системно підійти до розв'язання цього питання", — сказав Кличко.

Питання нового цвинтаря дуже актуальне для столичної влади та знаходиться на порядку денному для вирішення, зазначив мер Києва.

"Я переконаний, що цього року ми це питання повинні вирішити", — заявив очільник столиці.

Він також прокоментував корупцію у комунальних підприємствах: "Що стосується корупції та випадків продажу місць [на кладовищах столиці], у мене прохання: якщо такі випадки є — звертатися до правоохоронних органів. Я переконаний, що такі дії повинні бути припинені".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поблизу міжнародного аеропорту "Бориспіль" після скандалу вирішили не будувати ані кладовище з крематорієм, ані колумбарій із меморіальним комплексом. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також та дивіться фото, що у Києві Байкове кладовище знаходиться у занедбаному стані.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися