У Ботанічному саду Києва показали екзотичні квіти (ФОТО)

Взимку рослини радують око в оранжерейному комплексі

У Києві Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України оприлюднив світлини екзотичних квітів. На фото можна подивитись, як виглядає столична оранжерея взимку, передають "Коментарі".

В оранжерейному комплексі столичного ботанічного саду зараз цвіте чарівна Азалія індійська. Над її розведенням у Національному ботанічному саду імені М. М. Гришка десятки років працювала селекціонерка Світлана Приходько. Сьогодні, 16 січня, виповнюється 100 років від дня її народження. Зокрема, біолог спочатку займалася селекцією троянд, пізніше — азалій. Приходько також розробляла методи розмноження гіацинтів, лілій і камелій, завідувала оранжереєю та керувала групою тропічних і субтропічних рослин.

В експозиції "Азалії та камелії" в оранжереї ботанічного саду ростуть рослини з різними термінами цвітіння. Зараз цвітуть ранні сорти.

Оранжерейний комплекс ботанічного саду також прикрашає цвітіння красуні з південної Америки. Біленька квітка Мегаскепасми відцвітає швидко, а рожеві приквітники ще довго прикрашають кущ.

Окрім того, в столичному оранжерейному комплексі в експозиції "Тропіки" росте найбільша цибулинна рослина у світі. Довжина листя рослини Крінум азіатський сягає 120-150 сантиметрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території "ВДНГ" відкрили святкову зимову оранжерею. До новорічних і різдвяних свят оранжерею перетворили на магічний скляний будинок. Будівлю та приміщення прикрашають святкові декорації та чарівні герої, а у приміщенні виставкової зали працює теплий бар.

Нагадаємо, під Києвом відкрили неймовірний парк для зимового відпочинку та розваг. Нова локація розташована у селі Хотянівка у Вишгородському районі Київської області. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві цього року відкриють багато нових зон відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися