На станції метро "Гідропарк" відкриють ще один вихід

Він працюватиме тимчасово

У Києві під час святкування Водохреща на станції метро "Гідропарк" відкриють ще один вихід до міста. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства "Київський метрополітен".

Східний вестибюль №2 відкриють для пасажирів у середу, 19 січня, для забезпечення належного перевезення киян та гостей столиці, а також для розвантаження станції метро "Гідропарк". Другий вихід під час святкування Водохреща працюватиме з 10:00 до 17:00. Вестибюль №1 — у звичайному режимі. У Київському метрополітені також закликали пасажирів дотримуватися карантинних заходів.

В Україні традиційно 19 січня відзначають Водохреще. Вважається, що в цей день Іоан Предтеча охрестив Ісуса Христа в річці Іордан. На Водохреща освячують воду й окроплюють нею домівки, а також занурюються в ополонку з крижаною водою. Вода на Водохреща "змиває" все недобре та загартовує організм, проте варто пам’ятати про заходи безпеки на воді та переохолодження у морозно погоду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві підготували низку місць для купання в ополонці на свято Водохреща, яке традиційно святкують 19 січня. На столичних водоймищах обладнають п’ятнадцять місць, де кияни та гості столиці зможуть скупатися на свято. Головною локацією для хрещенських купань буде пляж "Дитячий", розташований на території Гідропарку. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Київській області відсвяткувати Водохреща та просто відпочити на природі у колориті українських традицій можна на кількох туристичних локаціях. 

Читайте також про ідеальне місце для катання на сноутюбах, розташоване у селі Хотянівка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися