У Києві хочуть зробити безкоштовний проїзд у транспорті: подробиці

У столиці можуть запровадити безплатний проїзд у громадському транспорті

В українській столиці хочуть запровадити безплатний проїзд у міському громадському транспорті, а також створили спеціальну робочу групу з питань тарифів на проїзд. Про це повідомив депутат Київської міської ради Андрій Вітренко, повідомляє видання "Дзеркало тижня Україна".

Політик заявив, що депутати створили робочу групу з вивчення питання вартості проїзду на тлі новин щодо підвищення тарифів у міському транспорті. Він зазначив, що опрацьовуватиметься питання запровадження безплатного проїзду у транспорті для мешканців столиці.

За словами Вітренко, існує кілька моделей фінансування громадського транспорту, однією з яких є модель безплатного проїзду.

Нагадаємо, що раніше міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про подорожчання проїзду у громадському транспорті столиці після закінчення опалювального сезону. Він зазначив, що рішення сьогодні вже розглядається, проте остаточної ціни ще не прийнято. За його словами, кияни платитимуть по 12 гривень за одну поїздку, якщо купуватимуть її за "Картою киянина". Жителі області платитимуть по 14 гривень при купівлі проїзного. Якщо людина вирішила приїхати до столиці одного разу як турист, то вона платитиме по 20 гривень за поїздку.

Кличко наголосив, що це не остаточні цифри та що всі рішення прийматимуться після презентацій та обговорень. Також він пообіцяв зберегти пільги для окремих категорій населення.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду у київському метро.

Читайте также