У Ботсаді рослина живе у повітрі: що це

У Київському Ботанічному саду росте незвичайна рослина, яка буквально живе у повітрі: співробітники Ботсаду розповіли, що це

На офіційному Facebook-акаунті Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка НАН України з'явилися фотографії незвичайної рослини, яка зависає у повітрі та росте без ґрунту. Це – тиляндсія, рослина аероепіфіту.

Друга назва тиляндсії Луїзіанський мох або іспанська борода, а відома вона своєю здатністю рости прямо в повітрі та відсутністю коріння.

Природним середовищем проживання тиляндсії є великі дерева, які ростуть у тропічному та субтропічному кліматі, а найчастіше її можна зустріти в Мексиці, на Бермудських та Багамських островах, у Центральній, Південній та Північній Америці, а також у Вест-Індії.

Назва тиляндсії "іспанська борода" з'явилося таким чином: у індіанців ніколи не було густих борід, на відміну від тих, якими могли похвалитися іспанські конкістадори, що з'явилися в Америці у XVI столітті. Зовнішній вигляд рослини і нагадував корінним мешканцям місць зростання тиляндсії бороди іспанців, саме тому і з'явилася така назва.

Ще одна назва (Луїзіанський мох) з'явилася з іншої причини: дуже часто тиляндисія росте на заболочених місцях, де підтримується висока вологість, необхідна для життя. Такими умовами мало гирло річки Міссісіпі, яка протікає в штаті Луїзіана: тут тиляндисія росте на деревах болотного кипарису.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що в київському Ботанічному саду почали цвісти екзотичні рослини , серед них - камелії, спатифілум, райський птах та орхідеї. Пік цвітіння цих рослин посідає лютий, але відцвітуть вони лише навесні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валерий Антипов

14 липня 2022, 09:26

Да, Тайя, вы правы. Нужно очень много труда приложить для того, чтоб создать идеальную сферу выращивания для таких экзотических растений. Термогигрометры protester.com.ua/izmeritel-vlagnosti/ точно нужны, так же как и другое измерительное оборудование, которое будет помогать отслеживать все изменения и корректировать их.

Тайя

13 липня 2022, 17:00

Выращивая такие растения нужно следить за температурой в саду, влажностью воздуха и т.д. Это жизненно важно для такой красоты!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися