"Укравтодор" відремонтує частину дороги Київ – Звенигородка у межах області

Частину дороги Київ – Звенигородка у Київській області передають у державну власність

Частину дороги державного значення Р-04 Київ – Фастів – Біла Церква – Тараща – Звенигородка буде передано на баланс "Укравтодору". Про це відомо з проєкту документу, який Кабінет міністрів схвалив під час засідання 9 лютого.

Ділянки дороги, що збудована у 1980-х роках, передадуть з власності Фастівської територіальної громади у державну власність. Протяжність вказаної ділянки становить 2,7 кілометра, разом із нею в управління державної автотранспортної служби передали шляхопровід через місто Фастів, що у Київській області.

Планується провести капітальний ремонт цієї ділянки траси та шляхопроводу для покращення стану асфальтного покриття, який оцінений як незадовільний. Передачу дороги на баланс Державного агентства автомобільних доріг України погодила Київська обласна адміністрація. Вказано, що таким чином прискориться процес ремонту траси та покращаться її транспортно-експлуатаційні показники.

Відомо, що автошлях Р-04 сполучає чотири міста та дві області – Київську та Черкаську області. Загальна протяжність траси становить 208,3 км.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Києві посольство Білорусі незаконно захопило ділянку дороги. За словами столичного чиновника, дипломатії з білоруського посольства намагалися переконати співробітників комунальних служб, що фішки, які вони прикрутили до асфальту, є своєрідним периметром, який захищає будівлю від постійних акцій і мітингів. Усі незаконні конуси біля посольства Білорусі демонтували комунальники.

Також ми писали, що Київ потрапив до топ-5 міст світу за тривалістю заторів на дорогах. У рейтингу 2021 року перша четвірка міст із найбільшим трафіком виглядає так: Стамбул, Москва, Київ, Богота у Колумбії. Хоча у 2020 столиця України перебувала на 7 місці, у 2019 - на 12, у 2018 - на 13.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися