Тисячі звернень: чому кияни скаржаться на комунальні служби

Кияни скаржаться на комунальні служби, які не асфальтують розриті ділянки після ремонту

Протягом минулого 2021 року мешканці Києва та місцеві депутати подали понад 10 тисяч заявок, з них 71 звернення від політиків міськради. Причина скарг — комунальники залишають після ремонтів підземних мереж комунікацій не заасфальтовані ділянки. Через це погіршується стан покриття у дворі, також це спричиняє незручності для мешканців будинків. Про це пише LB.юа.

У відповіді Київської міської адміністрації на запит вказано, що у 2021 році від киян надійшло 10 869 звернень щодо 3410 ділянок, де комунальні служби не заасфальтували тротуари та під'їзди до будинків після ремонтних робіт.

За даними міськради, було зафіксовано 4637 випадків порушення благоустрою, з них 4055 стосувалися підприємства "Київтеплоенерго" та 528 — ПрАТ "Київводоканал". Департамент благоустрою видав картки щодо порушення благоустрою на цих ділянках.

Працівники департаменту оштрафували порушників за несвоєчасне відновлення благоустрою на суму у 19 тисяч гривень. Також зареєстровано 178 невиконаних приписів щодо відновлення благоустрою на прибудинкових територіях.

Як повідомляв портал "Коментарі", кожен киянин може допомогти закупити новинки літератури для дитячих бібліотек. Під час дискусії щодо запуску благодійної акції "Книга краще ґаджета" з придбання книг для дитячих бібліотек Києва експерти обговорили проблеми сучасних бібліотек столиці.

Також ми писали, що за результатами аукціонів і торгів, які проводили органи місцевого самоврядування, було складено рейтинг міст. Київ увійшов до п'ятірки лідерів, посівши четверте місце. Крім столиці, до оп-5 рейтингу міст потрапили Енергодар, Житомир, Нетішин, Кривий Ріг. Десятку кращих скали Чернівці, Горішні Плавні, селище міського типу Кегичівка, Миколаїв і Луцьк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися