У Києві з'явилася мережа датчиків повітря, інтегрована до "Київ Цифрової"

У кожному з районів Києва було вмонтовано мережу індикаційних датчиків, за допомогою яких можна буде отримувати повнішу інформацію про чистоту повітря у столиці.

Про те, що у Києві з'явилося 46 систем датчиків для контролю чистоти повітря, повідомляє керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

За словами Оленіча, ці датчики відрізняються від раніше встановлених датчиків громадського контролю тим, що вони проводять аналіз повітря, спираючись на більшу кількість показників. Також нові системи датчиків пройшли сертифікацію, а їхня робота більш точна та інформативна.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської державної організації додав, що система працює за допомогою міської бездротової системи LoraWAN, щоб передавати дані до "Київ Цифрової". Для забезпечення безперебійної роботи систем датчиків повітря у Києві встановили 295 базових станцій.

Чиновник також уточнив, що перший етап полягає у налаштуванні системи, борі та аналізі інформації. У 2022 році вже планується інтеграція інформації про чистоту повітря у Києві у додаток "Київ Цифровий".

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що Київ знову увійшов до ТОП-10 міст із найбільш забрудненим повітрям.

Читайте також: Трипільська ТЕЦ забруднює не лише повітря, а й водоймища.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися