В Голосіївському районі Києва можуть створити новий парк

До столичної влади звернулися з петицією

В Голосіївському районі Києва занедбану земельну ділянку потрібно перетворити у сучасний парк. Про це йдеться у петиції, розміщеній на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції Богдан Олійник зазначає, що земельна ділянка знаходиться поблизу військової частини та належить Міністерству оборони України. Проте з роками територія військової частини стає все меншою, а на відведених частинах землі виростають новобудови.

"За останні п’ять років по вулиці Михайла Максимовича та Академіка Вільямса були збудовані десятки нових житлових комплексів. Окрім невеликого парку "Теремки" більше немає поблизу жодної рекреаційної зони", — наголосив автор петиції.

На його думку, якщо на цій земельній ділянці облаштувати сучасний парк, це надасть змогу жителям масиву мати прекрасну зону відпочинку поблизу дому. Більше того, Київ потребує нових сучасних парків, підкреслив автор звернення до столичної влади.

"На вищезазначеній ділянці необхідно створити рекреаційну зону, оскільки в іншому випадку на цьому місці збудують чергові житлові комплекси. Прошу Київську міську раду звернутися до Кабінету міністрів України та президента України з проханням передати земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:79:364:0020 в комунальну власність міста Києва для подальшого облаштування на зазначеній ділянці сучасного парку", — йдеться у петиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Райдужному масиві у місці, де має проходити дорога із Подільсько-Воскресенського мосту, збудували парк. Як виглядає нова локація для відпочинку — дивіться на відео.

Нагадаємо, на Троєщині побудують одну з найбільших зон відпочинку із фонтанами на воді. Над створенням нового сучасного паркового комплексу працювали весь минулий рік. У результаті роботи з’явився попередній ескізний проект зони відпочинку, яку облаштують вздовж вулиці Миколи Закревського. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що у столиці відкриють багато парків, скверів і зон відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися