У Києві модернізують систему сповіщення населення

Подробиці розповіли у мерії

У Києві перевірили систему резервної комунікації на підприємствах критичної інфраструктури та займаються модернізацією системи сповіщення населення. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) з питань житлово-комунальної інфраструктури Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

За його словами, система сповіщення населення у Києві будувалася ще за радянських часів, у 1960-х роках та вже морально та фізично застаріла. "У 2020 році ми прийняли рішення будувати нову систему. У 2021 році така система була запроєктована. Ми брали за аналог системи, які діють у Євросоюзі та Сполучених Штатах. І ми починаємо її реалізовувати", — повідомив заступник мера Києва.

Найближчим часом нову систему сповіщення населення у Києві представлять громадськості, зазначив Пантелеєв. "Це автономні гучномовці, які можуть працювати, коли взагалі не буде ані інтернету, ані будь-якого зв’язку, ані електроенергії. Тобто працювати певний час автономно. Вони мають свою систему управління, і ми покажемо, що це таке вже найближчим часом", — заявив заступник голови КМДА з питань житлово-комунальної інфраструктури.

Напередодні у Києві перевірили підприємства критичної інфраструктури. У мерії столиці повідомили, що система резервної комунікації на цих об’єктах працює стабільно та готова забезпечити зв'язок в умовах відсутності мобільного зв’язку та інтернету. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. В мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві можна знайти найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися