Загроза війни з Росією: як працюватиме транспорт у Києві

Про спеціальний режим розповіли у мерії

У Києві під час військового стану наземний громадський транспорт та метрополітен працюватимуть у спеціальному режимі. Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури столиці Руслан Кандибор, передають "Коментарі".

За його словами, зараз у Києві громадський транспорт працює в штатному режимі. Для надзвичайної ситуації у столиці розробили мобілізаційний план та задіють ресурси комунального підприємства "Київпастранс" та метрополітену для евакуації населення.

"Київпастранс" щоденно довозить до місць праці понад два мільйони людей. Для цього у КП "Київпастранс" надає послуги: 510 автобусів, 336 тролейбусів та 260 трамваїв. У свою чергу, приватні перевізники забезпечують роботу на лінії — це 1100 одиниць рухомого складу автобусів", — повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Києва.

При настанні військового стану у Києві весь транспорт працюватиме відповідно до мобілізаційного стану, зазначив Кандибор.

"У разі настання надзвичайної ситуації дорожньо-транспортний комплекс міста Києва буде працювати за спеціальним режимом. На всіх підприємствах буде забезпечено цілодобове чергування відповідальних посадових осіб. У першу чергу, будуть забезпечуватися перевезення працівників підприємств критичної інфраструктури. Також буде забезпечено посилену охорону мостів, аеропорту та під’їзних шляхів до цих об’єктів", — додав посадовець.

На випадок роботи метрополітену в режимі укриття в мерії столиці розробили спеціальний графік руху поїздів. Окрім того, для автобусів розроблять спеціальні маршрути, щоб підвозити людей до укриттів.

"На кожній станції метрополітену наявні дефібрилятори. В касах та на постах поліції на кожній станції наявні аптечки, що передбачено для надання першої медичної допомоги. Вони відповідають усім вимогам та стандартам. Весь рухомий склад "Київпастрансу" укомплектований медичними аптечками і засобами індивідуального захисту", — підсумував директор Департаменту транспортної інфраструктури Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. В мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві можна знайти найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

17 лютого 2022, 14:40

Автор, пиши правильно заголовок и не нагнетай ситуацию!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися