Владу просять заборонити використання піротехніки у Києві

Чим невдоволені мешканці столиці

У Києві на тлі загрози військового вторгнення з боку Росії потрібно посилити контроль за забороною використання піротехніки. Про це йдеться у петиції, розміщеній на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

Автор петиції Інна Дубовенко зазначила, що рішення про заборону використання піротехніки у Києві було ухвалене Київською міською радою ще в 2019 році, але ні громадяни, ні продавці не дотримуються цієї заборони. Кияни просять Київську міську раду та КМДА негайно вжити дієвих заходів щодо контролю виконання цього рішення, та покарання продавців піротехніки, а також осіб, які її використовують.

"Просимо звернутись до Міністерства внутрішніх справ, чи задіяти сили Територіальної оборони міста Києва аби убезпечити беззаперечне виконання заборони продажу і використання піротехніки у Києві. Кожен раз ти не розумієш чи вже почали бомбити місто, чи хтось на восьмому році війни знаходить задоволення у вибухах", — йдеться у петиції до столичної влади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. В мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві розташоване найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися