У Києві масово скуповують зброю: як отримати дозвіл

Експерт розповів, чи легко легалізувати зброю

У Києві на тлі військової загрози з боку Росії зріс попит на зброю. Чи легко отримати дозвіл у столиці та що потрібно для легального придбання зброї в ефірі телеканалу "Київ" розповів адміністратор руху власників зброї "Твій голос вплине" Сергій Кримець, передають "Коментарі".

Мешканці столиці масово звертаються до лікарів, щоб отримати медичні довідки для отримання дозволу на придбання зброї. Як розповів колишній нардеп Борислав Береза, лише за останні тижні його сімейна лікарка виписала сотні таких документів.

Адміністратор руху власників зброї Сергій Кримець повідомив, що для придбання зброї лише медичної довідки недостатньо та потрібно вміти нею користуватись. Для цього потрібно пройти спеціальні курси, які проводять на базі акредитованих МВС центрів.

"Ви маєте отримати довідку про вивчення матеріальної частини зброї. Разом з медичною довідкою, певними заявами, фотокартками звернутися до відділень дозвільної системи, де отримати дозвіл на придбання зброї — або нарізної, або гладкоствольної мисливської", — розповів експерт.

За його словами, ці курси більше формальні, аніж надають реальних навичок в поводженні зі зброєю. "Для того, щоб з цивільною зброєю могли чинити більш менш помітний опір військовій агресії, треба докласти багато додаткових зусиль для отримання певних навичок ведення бойових дій, злагодження, поводження зі зброєю, роботи в групах і таке інше. Ці навички ви можете отримати у територіальній обороні", — зазначив Кримець.

Найбільш популярною зброєю, яку зараз скуповують у Києві, є мисливська: напівавтоматичні рушниці та нарізні карабіни, додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві медичні заклади забезпечені усім необхідним на випадок виникнення надзвичайних ситуацій в контексті загрози вторгнення з боку Росії. В мерії наголосили, що столичні лікарні, зокрема, забезпечені автономними джерелами електроенергії та в разі надзвичайної ситуації готові до відключень енергії та водопостачання.

Нагадаємо, у Києві усі освітні заклади мають укриття під час можливого обстрілу, а керівники шкіл та дитячих садочків пройшли інструктаж, як діяти під час надзвичайних ситуацій. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що столична влада створила інтерактивну мапу, де у Києві розташоване найближче до вас укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Демон

20 лютого 2022, 18:34

Статья бредовая

Демон

20 лютого 2022, 18:31

Берёза ещё тот трепло, не выписывают семейные врачи справки на покупку оружия!

игорь

20 лютого 2022, 14:31

Люди боятся за свою жизнь и жизнь родных и близких, боятся грабежей, когда на руках "хероев" неадекватов оказалось столько оружия поле АТО-ООС, а сейчас его будет ещё больше.

Василий

20 лютого 2022, 14:00

главное успеть сточить мушку...

Стас

20 лютого 2022, 12:46

дед Владимир, Вам лижбы пожрать и посрать. Ведь Вы жлоб. А нормальные люди правильно делают, что скупают оружие. Ведь продуктами и комуналкой войска Путина не остановиш.

дед Владимир

20 лютого 2022, 11:52

Меня в первую очередь интересует доступность продуктов, и стоимость коммуналки, а оружие из магазина не испугает Путина, оно нужно кланам для передела и удержания жлобской власти.

Володимир

20 лютого 2022, 11:29

В других країнах, перед війною, скупляли б крупи, сіль, цукор, макарони...(((( А в нас вже вигребли все з магазинів зброї. Вже й біт не залишилось.

Володимир

20 лютого 2022, 11:29

В других країнах, перед війною, скупляли б крупи, сіль, цукор, макарони...(((( А в нас вже вигребли все з магазинів зброї. Вже й біт не залишилось.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися