У Києві ремонтують каналізацію під Дніпром

Дюкерного переходи, розташовані під Дніпром, потребують оновлення

"Київводоканал" вирішив оновити міську каналізацію. Співробітники підприємства займуться реконструкцією дюкерних переходів - сталевих труб великого діаметра, які прокладені під Дніпром. Труби призначені для транспортування каналізаційних стоків з правобережної частини міста на Бортницьку станцію аерації. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Через наявність в стічних водах великої кількості піску і інших забруднень при транспортуванні стічних вод нижня частина (лоткова частина) трубопроводів швидко руйнується, тому зараз трубопроводи потребують реконструкції. Проєкт передбачено реконструкцію всієї системи дюкерних переходів - самопливних і напірних ниток, камер з запірно-регулюючої арматурою, пристрій автоматизованої системи фіксації можливих аварійних витоків. На даному етапі виконується реконструкція трьох дюкерів (2 самопливних та 1 напірний) ", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що під Дніпром прокладені сім труб діаметром 1400 мм. Чотири дюкера побудовані в 1966 році, два - в 1975 році і один - в 1989 році. Їх довжина коливається від 890 до 995 м.

Як повідомляв портал "Коментарі", очисний колектор річки Глибочиця визнали пам'яткою архітектури. Тепер цю ділянку каналізації стане охороняти держава.

Читайте также