Вулиці та сквери у Києві отримають нові назви

Яких об’єктів стосується перейменування

У Києві планують перейменувати площу, п’ять скверів та дві вулиці. Відповідне рішення ухвалила столична Комісія з питань найменувань після громадських обговорень, передають "Коментарі".

У Дніпровському районі Києва нові назви отримають дві зони відпочинку. Сквер імені Леніна перейменують на сквер імені Павла Тичини, а "Стародарницький-1", що розташований на перетині вулиць Гродненської та Алматинської назвуть на честь Кастуся Калиновського.

У Подільському районі столиці сквер на вулиці Почайнинській отримає назву імені Євгена Чикаленка. Окрім того, вулицю Північно-Сирецьку перейменують на вулицю Віктора Некрасова.

У Деснянському районі Києва сквер на вулиці Кубанської України, 27-31 перейменують на честь Леся Сердюка. А сквер на вулиці Лісківській отримає назву Алея добровольчих батальйонів.

У Святошинському районі столиці вулицю Якутську назвуть на честь Родини Бунґе, а площі Героїв Великої Вітчизняної війни у Печерському районі повернуть історичну назву — Наводницька.

Крім того, у Києві Ліцей інформаційних технологій № 79 буде названо на честь Бориса Патона. Комунальне некомерційне підприємство "Київський міський клінічний онкологічний центр" носитиме назву імені Петра Олійніченка. Усі ці рішення мають ухвалити депутати Київської міської ради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чотири вулиці Києва отримали нові назвиТакож у столиці пропонують перейменувати вулиці Мартиросяна та Фучика.

Нагадаємо, раніше ухвалили рішення про зміну назви вулиці Московська у Солом’янському та Голосіївському районах Києва. Вулицю назвали на честь Григорія Гуляйницького. Ще одне розпорядження мера Києва про зміну вулиці стосується Святошинського району столиці. Тут вирішили змінити назву вулиці Павленка на честь військового медика Христини Сушко.

Читайте також, що у столиці планують витратити на капітальний ремонт вулиці Єлизавети Чавдар 138 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися