У Броварах виник конфлікт між територіальною обороною та добровольцями

Мер міста Ігор Сапожко пояснив ситуацію

У Броварах усі охочі долучитися до лав територіальної оборони можуть звернутися до військкомату, а місцевим мешканцям потрібно бути дуже уважними щодо збору гуманітарної допомоги. Про це у відеозверненні заявив Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

В соціальних мережах активно обговорюють питання формування добровольчих батальйонів у Броварах. Мер міста прокоментував ситуацію, яка склалася.

"Питання не в тому, що хтось проти, а хтось — за. Сьогодні є в територіальній обороні вільні вакансії. Всіх охочих захищати Батьківщину, ми запрошуємо до військового комісаріату, до батальйону терзахисту — вступити в лави Збройних Сил України і захищати Батьківщину. Непотрібно прикриватися певними добровольчими формуваннями для того, щоб займати якісь приміщення, збирати гуманітарну допомогу та використовувати її виключно для себе", — наголосив Сапожко.

Броварський міський голова звернувся до усіх мешканців міста щодо цього питання: "Будьте уважні стосовно територіальної оборони. Вона є одна офіційна, яка підпорядкована безпосередньо голові військово-цивільної адміністрації, безпосередньо Збройним Силам України, яку створював наш військовий комісаріат. Прошу громадян, які бажають захистити місто, захистити нашу державу, прийти до військового комісаріату, отримати повістку й бути зачисленими до батальйону територіальної оборони".

Мер Броварів також повідомив, що сьогодні частину населення Броварського району евакуювати не вдалося через перешкоджання російських окупантів. "Це сільське населення Шевченково, Тарасівки, Бобрик, Богданівки. На жаль, не здійснили задумані плани. Будемо працювати в цьому напрямку, щоб максимально евакуювати мирне населення. Сьогодні тільки евакуювали велику кількість населення села Перемога, це колишній Баришівський район", — розповів Сапожко.

Під Броварами тривають активні бойові дії. Збройні Сили України дають рішучу відсіч російським окупантам, зазначив мер: "Сьогодні у місті були чутні постріли. Це працювали наші Збройні Сили".

Раніше мер Борисполя Володимир Борисенко повідомив, що на броварському та бориспольському напрямку значно посилили оборону



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталия

15 березня 2022, 08:05

Новости

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися