Паліїв сухої трави в Яготині прирівняли до диверсантів

Мешканців суворо попередили в мерії міста

В Яготині попередили населення про сувору відповідальність за законами військового часу за спалювання сухої рослинності. Про це йдеться в повідомленні Яготинської міської ради, передають "Коментарі".

В мерії міста наголосили, що під час воєнного стану спалювання сухої рослинності прирівнюється до диверсійної роботи. Такі дії спрямовані на обмеження огляду місцевості українськими військовими. Окрім того, спалювання сухої трави зараз відволікає рятувальників та спричиняє значні витрати паливно-мастильних матеріалів для ліквідації таких пожеж.

"Спалювання рослинності у воєнний час може бути сприйняте як подання світлових сигналів збройними силам ворога. З метою виявлення паліїв буде діяти оперативна група з-поміж військових, членів ДСНС та поліції. Попереджуємо про відповідальність за законами військового часу!" — наголосили в Яготинській міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Яготині працює вся інфраструктура міста, магазини та аптеки, проте через бойові дії поблизу Києва та в інших містах подорожчали ліки та можливі перебої в постачанні деяких продуктів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, щоб не допомагати диверсантам, українські розвідники та правоохоронці радять вимкнути геолокацію на смартфонах та перейти в режим радіомовчання, особливо на час дії посиленої комендантської години у Києві та Київській області. Рекомендації озвучив мер Борисполя Володимир Борисенко.

Читайте також, що на залізничних вокзалах Києва на час дії комендантської години у столиці та області обмежать доступ пасажирів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися