У Києві фіксують випадки збору особистих даних мешканців "благодійниками"

Киян закликають не передавати особисту інформацію

Столична влада закликає киян бути пильними і не передавати особисті та контактні дані підозрілим особам чи організаціям. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За даними мерії, у Києві зафіксовані випадки, коли під виглядом надання благодійної допомоги збирають паспортні та контактні дані соціально незахищених категорій населення.

"У випадках, коли підозрілі особи намагаються отримати ваші особисті та контактні дані, запитуйте статутну документацію благодійних організацій, які вони нібито представляють, а також повідомляйте про такі факти поліцію", — закликали у КМДА.

Органи соціального захисту не збирають особисті дані населення, наголосили у мерії Києва. Проте лише органи соцзахисту можуть уточнювати дані тих осіб, які вже під час війни опинилися у складних життєвих обставинах. Це робиться винятково для визначення відповідної категорії для надання допомоги.

"Волонтерські та благодійні організації, які співпрацюють з міською владою, не займаються збором даних – усю необхідну для їхньої роботи інформацію вони отримують від органів соціального захисту", — пояснили у мерії Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Яготині попередили населення про сувору відповідальність за законами військового часу за спалювання сухої рослинності. В мерії міста наголосили, що під час воєнного стану спалювання трави прирівнюється до диверсії.

Нагадаємо, щоб не допомагати диверсантам, українські розвідники та правоохоронці радять вимкнути геолокацію на смартфонах та перейти в режим радіомовчання, особливо на час дії посиленої комендантської години у Києві та Київській області. Рекомендації озвучив мер Борисполя Володимир Борисенко.

Читайте також, що на залізничних вокзалах Києва на час дії комендантської години у столиці та області обмежать доступ пасажирів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Люся

15 березня 2022, 21:51

Даивсе правильно. Списки нацистов и их пособников составляем. Ни один не уйдет от суда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися