У Києві створили ефективну систему боротьби з диверсантами

У знищенні ДРГ задіяні усі силові структури та допомагає місцеве населення

У Києві триває ефективна боротьба с диверсійними групами російських окупантів та посилення територіальної оборони. Про це розповів заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Грузевич, передають "Коментарі".

"Чисельність нашого угруповання військ завдяки патріотично налаштованому населенню збільшилася майже втричі. Зараз триває їхня інтенсивна підготовка у визначених місцях для заміни тих підрозділів, які ведуть активні бойові дії не тільки поблизу Києва, а й на решті території України", — сказав Грузевич.

За його словами, у Києві створили ефективну протидиверсійну систему. "Тільки за останні два дні знайдено і знищено понад десять ДРГ загальною чисельністю у понад сотні осіб. Ці групи закидаються вже давно, базуються, але спільними діями ми їх знаходимо та знищуємо. За весь період у столиці знищено понад 35 диверсійних груп", — повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначив, що більшість диверсантів є громадянами України. Вони приїхали з інших країн або з окупованих територій та отримали посвідки на проживання та українське громадянство. Є й такі, хто був завербований російськими спецслужбами під час відвідування РФ.

Очільник МВС України дав поради, на що звернути увагу місцевому населенню для виявлення диверсантів: "В першу чергу — на раптове повернення певних сусідів. На нетипову поведінку, наприклад, пересування зі зброєю людей, які не входять до лав територіальної оборони. Усі в будинках та в сусідніх будинках знають, хто в територіальній обороні, хто задіяний в роботі блокпостів, хто задіяний в ЗСУ й є мобілізованим. Коли з’являється незнайома особа, звичайно, варто повідомляти в 102 або звертатися на гарячу лінію Служби безпеки України".

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський додав, що правоохоронці отримують багато дзвінків щодо підозрілих осіб. Особлива увага приділяється населеним пунктам, де є аеропорти та військові об’єкти. Там можуть бути коригувальники вогню. Він подякував українцям за пильність та допомогу у виявленні диверсантів.

Нагадаємо, російські військові окопуються у передмісті Києва поблизу Гостомелю, а Кремль готується до затяжної війни проти України. Подробиці — в нашому матеріалі

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області й надалі запроваджуватимуть посилені комендантські години, під час дії яких виїхати з населених пунктів буде неможливо. 

Дивіться також відео, як під Києвом розбомбили та потопили колону окупантів при спробі перекинути техніку через річку Ірпінь. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися