Окупанти готуються до наступу на Київ та окопались у передмісті, — Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на фронті 19 березня

Російські окупанти готуються до наступальних дій на Київ, проводять перегрупування бойових підрозділів та укріплюють свої оборонні позиції у передмісті столиці. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

За даними українських військових, у Бучанському районі Київської області ворожі війська зайняли оборонні позиції у Бучі, Демидові, Гореничах, Бузовій, Мотижині та ще кількох населених пунктах. На північний захід від Чорнобиля загарбники розгорнули свій тиловий район.

"На Сіверському напрямку ворог силами окремих підрозділів Центрального воєнного округу намагається діяти в районах населених пунктів Любеч, Славутич, Ковпита, Золотинка, Мена, Ніжин, Браниця, Каліта, Богданівка, Лукаші, Ромни, Недригайлів", — йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

На Броварському напрямку російські окупанти діють силами до трьох бригад. Ворог намагається контролювати рубіж в районах населених пунктів Марковці, Заворичі, Рудня, Богданівка, Залісся, Михайлівка, Світильня, Перемога, Рудницьке, Великий Крупіль, Малий Крупіль, Петрівка. Активних дій на Сіверському напрямку війська окупантів не проводили.

Ворожа армія продовжує обстрілювати та бомбити об’єкти військової та цивільної інфраструктури. З початку російського вторгнення в Україну окупанти завдали 291 ракетний удар, застосовали 459 ракет наземного, морського та повітряного базування та провели 1403 авіаційних нальоти, повідомили у Генштабі ЗСУ.

У Бучанському районі Київської області російські окупаційні війська 18 березня нанесли авіаудар по Макарову. Внаслідок ворожого обстрілу загинуло семеро людей, ще п’ятеро отримали поранення, зруйнувано житлові будинки, пошкоджено адміністративну споруду та інші приміщення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти вдруге за добу обстріляли Святошинський район Києва з важкої артилерії. Під ворожі обстріли 18 березня потрапив приватний сектор. У житлових кварталах пошкоджені десятки приватних будинків, автомобілі та торгівельне приміщення. 

Окрім того, 18 березня у Подільському районі Києва обстрілами російських окупантів зруйновано житловий квартал на Виноградарі. Внаслідок ворожих атак на Виноградарі пошкоджені шість житлових будинків, дитячий садок та школа. Загинула одна людина, 19 — постраждали, з них четверо дітей. Поранених доставили до лікарні.

Нагадаємо, 17 березня у Святошинському районі Києва від ворожих обстрілів сталося кілька пожеж, була загроза вибуху снаряду на складі, загинули двоє людей. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

19 березня 2022, 22:54

По заявлению Кличко "ТрО надёжно держит оборону..", интересно, вы читаете то, что публикуете?

Юрий

19 березня 2022, 22:30

Российских оккупантов отбросили от Киева со стороны правого берега Днепра на расстояние до 70 километров. Как передает корреспондент УНИАН, об этом на брифинге в Киеве сказал заместитель начальника штаба Командования Сухопутных войск ВСУ бригадный генерал Александр Грузевич. Так кто окопался в пригороде,кто готовится к наступлению?

Юрий

19 березня 2022, 22:10

Оккупанты готовятся к наступлению и окопались в пригороде? А кого же тогда отбросили вчера на 70 км от Киева ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися