Окупанти планують наступ на Київ з боку річки Ірпінь

Оперативна ситуація на 20 березня

Основним завданням російських окупантів залишається оточення та захоплення Києва з північного та північно-західного напрямків. Про це заявив керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

"Не виключається, що найближчим часом ворог здійснить спробу форсування річки Ірпінь. Ворожі угруповання проводять ротацію та доукомплектацію складу. Активно ведеться повітряна розвідка позицій наших військ. Загарбник намагається налагодити логістику", — заявив Павлюк.

За його словами, ворог продовжує хаотично та неприцільно обстрілювати житлові масиви та інфраструктури населених пунктів поблизу Києва. В усіх районах Київської області триває робота з нарощування оборони столиці.

"Сили оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Ситуація складна, але контрольована", — підсумував керівник Київської обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, нещодавно на північному напрямку оборони Києва Збройні Сили України розбили колону російських військових та знищили ворожу техніку. Після бойових дій окупанти не забрали тіла своїх загиблих. Росіян довелося ховати в братських могилах, щоб не лякати розкиданими трупами місцевих мешканців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще на початку військового вторгнення в Україну російські окупанти підірвали дамбу Київського водосховища. Споруда виконувала функції автомобільного моста у місці впадіння річки Ірпінь у Дніпро та захищала села від затоплення. Через зруйнування дамби річка Ірпінь вийшла з берегів, затоплює населені пункти на березі Київського моря, проте стала додатковим укріпленням для Києва.

Дивіться також відео, як під Києвом розбомбили та потопили колону окупантів при спробі перекинути бойову техніку через річку Ірпінь. 

Джерело: https://t.me/kyivoda/2476


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися