Оборона Києва: названі найнебезпечніші напрямки

За добу від обстрілів горіли десятки будинків

Через ворожі обстріли, бойові дії та пожежі напружена ситуація у кількох громадах Київської області. Про це розповів радник голови Київської обласної військової адміністрації (ОВА) з цивільних та гуманітарних питань Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, за минулу добу на Київщині через обстріли російських окупантів сталося понад два десятки пожеж у приватних будинках. Горіли оселі в Ірпені, селах Горенка, Романівка, Петропавлівська Борщагівка, Нова Петропавлівка та Лук'янівка.

Окрім того, через обстріли та ворожі дії окупантів поліція отримала 70 заяв та повідомлень про вибух, підпал та замінування. Загалом за час російського вторгнення в Україну зареєстровано майже 3,4 тисячі таких звернень. Найбільша кількість повідомлень надходять з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів.

Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, напрямок Буча — Ірпінь — Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська та Макарівська громади, село Мощун та північ Вишгородського району Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Броварському і Бориспільському напрямках окупанти переміщують техніку та не готові до активних бойових дій. Напружена, але контрольована ситуація по правому берегу річки Ірпінь — ворог намагається відновити наступ. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, через пожежі в Київській області спостерігалося задимлення у Святошинському та Голосіївському районах Києва. Через підвищену пожежну небезпеку у столиці заборонили відвідування лісопаркових зон поза межами житлових районів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися