Окупанти намагатимуться знову захопити Київ: прогноз ЗСУ

Ворог зазнав втрат, але не відступився від своїх цілей

У "другої армії світу" не вистачає ресурсів атакувати Київ наступними декількома тижнями. Про це під час брифінгу заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутними військами Збройних Сил України Олександр Грузевич, передають "Коментарі".

За його словами, ймовірність масштабної атаки російських військ на Київ найближчими силами не виключається. "Така ймовірність існує, але найближчими тижнями це не відбудеться. У ворога нема сил. Він зараз здійснює переміщення, накопичення, підтягує логістику, намагається ввести свіжі сили. В стратегічних цілях захопити столицю в планах ворога є, але на сьогоднішній день для цього сил і засобів в нього недостатньо", — сказав Грузевич.

Російські окупанти також намагатимуться підійти ближче до столиці, зокрема спробують захопити Бровари та Бориспіль, але просунутись найближчим часом до Києва ворогу не вдасться, запевнив представник Сухопутних військ ЗСУ.

"Київ — це дев’ять Грозних по розмірам і масштабам. Тому, щоб захопити столицю треба втричі, а то й у п’ять разів більше сил мати навколо Києва, ніж ті, які він зараз має. В нього зараз цих сил немає", — наголосив Грузевич.

На Броварському і Бориспільському напрямках окупанти переміщують техніку та не готові до активних бойових дій, запевнив він. Напружена, але контрольована ситуація по правому берегу річки Ірпінь — ворог намагається відновити наступ

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області на території Баришівської громади українські військові перейшли в контрнаступ по всій лінії фронту, знищили десятки окупантів та кілька одиниць ворожої техніки. Подробиці з міста подій та відео — в нашому матеріалі.

Через ворожі обстріли, бойові дії та пожежі напружена ситуація у кількох громадах Київської області. Читайте про найнебезпечніші напрямки навколо Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Яша

25 березня 2022, 22:36

Смерть русским фашистам

Володимир

25 березня 2022, 18:43

намагатимуться знову захопити Київ: капець. може: знову намагатимуться захопити Київ. ) журналізди

Володимир

25 березня 2022, 18:39

постараются снова захватить Киев - це дуже погана журналістика. володіння слово на рівні -0

Слава

25 березня 2022, 18:32

Читаю й думаю: "пастараюцца снофа захватіть Кієф". Снофа? А що, вже захопили колись, тепер снофа?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися