Стратегічно важливий Макарів опинився в "сірій зоні": ситуація в місті (ВІДЕО)

Населений пункт має стратегічне значення для оборони Києва

У Київській області селище Макарів поки що повністю не контролюють ані Збройні Сили України, ані російські окупанти. Про це під час брифінгу заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутними військами ЗСУ Олександр Грузевич, передають "Коментарі".

"Макарів на сьогоднішній день у "сірій зоні". Він ані ними повністю не контролюється, ані нами. Він на сьогоднішній день не контролюється ніким, але вживаються відповідні заходи", — сказав Грузевич.

Заступник начальника штабу Сухопутних військ України пояснив, що Макарів має стратегічне значення для оборони Києва, адже через цей населений пункт окупант перекидає сили та ворожу техніку в напрямку столиці.

"Через Макарів пролягає основний шлях логістичного забезпечення. У противника зараз мало засобів, він розтягнутий [по лінії фронту], і він, в тому ж Ірпені то з’являється, то зникає. В Макарові появився — зникнув. Він усе робить наскоками, робить спроби, шукає, де є слабкі місця, проводить розвідку боєм, щоб найближчим часом просунутися вперед, а в нього це не виходить", — пояснив ситуацію в Макарові Грузевич.

Селище Макарів залишається незламним, сильним і українським, наголосили в Київській обласній раді. Через запеклі бойові дії та постійні обстріли інфраструктура Макарова зруйнована на 70%. Окупанти нещадно нищать його дитячі садки, лікарні, школи. Зрйновані адміністративні будівлі ОТГ, поліції та казначейства, розбомблені житлові районі. Також зруйновано міст, що з’єднує дві частини Макарова через річку Здвиж

Заступниця голови Київської облради Тетяна Семенова звернулася з проханням до Президента України Володимира Зеленського про надання Макарову звання "Місто-герой України". Такі звання вже отримали зруйновані, але незламні Гостомель, Буча та Ірпінь.

На Броварському і Бориспільському напрямках окупанти переміщують техніку та не готові до активних бойових дій, запевнив він. Напружена, але контрольована ситуація по правому берегу річки Ірпінь — ворог намагається відновити наступ

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області на території Баришівської громади українські військові перейшли в контрнаступ по всій лінії фронту, знищили десятки окупантів та кілька одиниць ворожої техніки. Подробиці з міста подій та відео — в нашому матеріалі.

Через ворожі обстріли, бойові дії та пожежі напружена ситуація у кількох громадах Київської області. Читайте про найнебезпечніші напрямки навколо Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


роман

7 квітня 2022, 10:57

уберите звук на всю с видео он громче обычных установок

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися