Під ЧАЕС окупанти завезли десятки тон реактивних снарядів

Мілітарізація зони відчуження загарбниками триває

Російські війська щодня завозять з Білорусі тони боєприпасів до Чорнобилю, що значно підвищує ризик пошкодження ізоляційних споруд ЧАЕС. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

Попри усю небезпеку повторення трагедії світового масштабу, яка сталася внаслідок вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС у 1986 році, окупанти продовжують мілітаризацію зони відчуження. Росіяни везуть з Білорусі десятки тон реактивних та артилерійських снарядів. Боєприпаси транспортують з бази РФ у Гомельській області Білорусь через місто Прип’ять. Коридор ввезення снарядів пролягає в кількох сотнях метрів від ізоляційних споруд атомної станції.

На окупованій території зони відчуження росіяни зберігають боєприпаси в сусідньому до міста Прип’ять місті Чорнобиль. Тони снарядів знаходяться на незначній відстані від ЧАЕС, в російському пункті управління угрупуванням військ. В Генштабі ЗСУ наголосили, що в разі пошкодження ізоляційних споруд над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС неминуче призведе до потрапляння в атмосферу значної кількості радіації, яка загрожує не тільки Україні, а й усій Європі, не залишаться осторонь ані Білорусь, ані Росія.

Ще одна висока загроза поширення радіації через масштабні лісові пожежі у Чорнобильській зоні. Тут зафіксовані 31 лісова пожежа на площі у понад десять тисяч гектарів. Про загрозу поширення радіації українська влада попереджає міжнародну спільноту постійно, проте дієвих інструментів впливу на ситуацію поки що вжито.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль готує два варіанти терактів у Чорнобильській зоні, щоб залякати світ ядерними вибухами та звинуватити в цьому Україну. Один з варіантів терактів, які готують російські окупанти, це масштабне підпалювання радіоактивних лісів у Чорнобилі. Через пожежі здійметься радіоактивна хмара, яка піде в напрямку вітру. Також ворог може завдати удару по ядерному сховищу з важкої артилерії.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися