Окупанти відступають з-під Броварів, але не відмовились від атаки на Київ (МАПА)

Ситуація на лінії оборони за минулу добу

На Київщині зафіксоване часткове відведення ворожих військ на кількох напрямках оборони Києва, тривають контратаки Збройних Сил України та активні бойові дії у передмісті столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ та Київської обласної військової адміністрації.

Минулої доби російські окупанти переміщували війська вздовж державного кордону України з Білоруссю, накопичували сили в зоні відчуження та поблизу Чорнобильської АЕС. Зокрема, українські військові зафіксували рух ворожої техніки з окупованого Іванкова у Вишгородському районі в напрямку ЧАЕС.

У передмісті Києва на Бучанському напрямку тривають активні бойові дії в районі Ірпеня. Звільнене від окупантів місто-герой обстрілюють з важкої артилерії та мінометів, повідомляв Ірпінський міський голова Олександр Маркушин. Повертатися до Ірпеня мирним мешканцям досі дуже небезпечно. До найбільш небезпечних напрямків навколо Києва також потрапив Ворзель.

На Сіверському напрямку активізувалася діяльність диверсійно-розвідувальних груп та посилились обстріли позицій Збройних Сил України та об’єктів інфраструктури в районі Чернігова. Ворог намагається укріпити свої позиції.

На лінії оборони Києва на Броварському напрямку тривають контратаки українських військових на території Калитянської, Великодимерської та Баришівської громад. Російські війська відступали з населених пунктів Рудницьке, Перемога, Гребельки, Велика Димерка, Світильня, Кулажинці, Русанів, Богданівка, Шевченкове, Мокрець, Заворичі, Бервиця та Семиполки. Частина ворожих підрозділів вирушила в бік кордону з РФ. Відступаючи, російські окупанти мінують територію.

На території трьох громад Броварського району можливі випадки неконтрольованих підривів мін, снарядів та саморобних вибухових пристроїв, заявив у відеозверненні начальник Броварської районної військової адміністрації Павло Проскочило.

"Внаслідок проведення бойових дій на території нашого району критично зростає проблема мінної небезпеки, а саме загроза життю та здоров’ю жителів Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад. Значна частина звільнених територій забруднена великою кількістю вибухонебезпечних предметів", — повідомив Проскочило.

Наразі Броварська районна військова адміністрація у взаємодії з ЗСУ та ДСНС планують розпочати розмінування звільнених від ворогів територій. "Фахівцями опрацьовується план заходів щодо організації робіт з розмінування звільнених територій Броварського району", — поінформував начальник Броварської районної військової адміністрації.

В разі виявлення підозрілих предметів, снарядів або мін мешканців просять негайно звертатися до поліції та рятувальників за телефонами 102 та 101.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися