У Славутичі нестача готівки та немає грошей на пенсії

Як місцева влада вирішує це гостре питання

В окупованому Славутичі нестача готівкових коштів та ця проблема вирішується дуже складно. Про ситуацію розповів Славутицький міський голова Юрій Фомічев, передають "Коментарі".

"Були питання про готівку. Вони вирішуються вкрай важко. Ми розуміємо, що завозити готівку через непідконтрольну територію України — це великий ризик, але ми працюємо над цим. Ми працюмо, щоб або банківська установа, а можливо "Укрпошта" завезли готівку, тому що в нас немає ресурсу навіть виплатити пенсії", — розповів Фомічев.

За його словами, у деяких місцевих пенсіонерів немає банківських карток, щоб можна було перерахувати гроші на їхні рахунки. Тож в них немає можливості придбати навіть продукти з картки.

"Питання готівки дуже гостре. Воно відкрите, але ми з ним працюємо. Працюємо з підприємцями, які торгують за готівку, щоб вони здавали гроші до банківської системи через інкасацію", — додав мер Славутича.

Нагадаємо, в окупованому Славутичі складна ситуація з гуманітарною допомогою. Поки не затвердили "зелений коридор" продукти до міста завозять партизанськими стежками. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що понад тисяча мешканців Славутича планують виїхати з міста під час евакуації. Зараз в окупованому Славутичі залишаються понад десять тисяч людей. Деякі мешканці виїжджають з міста самостійно на свій страх і ризик.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталья

2 квітня 2022, 11:24

Даже если пенсионеры получают деньги на карту то никакие продукты купить нельзя по безналу, даже хлеб, хоть в магазинах есть терминалы, а привозные молоко, овощи и др. продукты только за наличку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися