Стало відомо, коли мешканцям можна буде повернутися в Ірпінь

Ситуацію прокоментував голова Київської обласної військової адміністрації

Повернутися до звільненого від окупантів міста-героя Ірпінь можна буде лише після зачистки навколишніх населених пунктів, з яких ворог веде постійні обстріли. Про це в прямому ефірі національного марафону розповів начальник Київської обласної військової адміністрації (ОВА) Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

"Наші війська зайняли Ірпінь, але Буча поки під контролем противника, там закріпилась Нацгвардія, і постійно триває мінометний обстріл, в першу чергу по логістичним трасам, звідки можна підійти та зайти. Тому усі наші напрацювання щодо зачистки міста, щодо вивозу і поранених, і загиблих поки що під загрозою", — сказав Павлюк

Саме через постійні прицільні обстріли окупантів в Ірпінь поки що неможна повертатися мирним мешканцям, зазначив начальник Київської обласної військової адміністрації.

"Після звільнення Бучі, я сподіваюсь, з цим питанням ми також впораємося, тоді можна буде на сто відсотків казати, що Ірпінь — наш, і ми будемо відновлювати його до нормального життя", — прокоментував ситуацію голова Київської ОВА.

Нагадаємо, за час бойових дій в Ірпені загинули сотні мирних мешканців. Точна кількість загиблих ще невідома, адже багато тіл лишаються під завалами зруйнованих багатоповерхівок та приватних будинків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові зробили кліп на пісню про бої за Ірпінь. Автор та виконавець — заслужений артист України, мешканець міста-героя Ірпінь Іван Пилипець.

Джерело: https://t.me/kyivoda/2850


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися