Виїхати з окупованого Славутича до Києва допомагають волонтери

Мер розповів про підготовку до евакуації

З окупованого Славутича поки що немає затвердженого гуманітарного коридору для доставки допомоги та евакуації населення, але виїхати людям зараз допомагають волонтери. Про це розповів мер Славутича Юрій Фомічев, передають "Коментарі".

"Наразі узгоджених "зелених коридорів" немає. Є все ті ж напрямки, через які люди можуть евакуюватись на власному транспорті або за допомогою волонтерів", — сказав Фомічев.

За його словами, волонтери допомагають виїхати з окупованого міста до залізничного вокзалу столиці.

"Ми обдзвонюємо тих, хто записався на евакуацію. У нас є для цього гаряча лінія, через яку ви можете це робити, — 0-800-330-545. Записуйтесь, повідомляйте про себе. Якщо прийнятна для вас та процедура, яка відбувається наразі через волонтерів, ви можете нею скористатися. Якщо чекаєте офіційної евакуації, тоді набирайтеся терпіння і чекайте далі", — розповів мер Славутича.

Славутицький міський голова Юрій Фомічев також повідомив, що окупанти, які покинули Чорнобильську зону, забрали українських правоохоронців, які з першого дня вторгнення російських військ в Україну були у полоні на атомній станції.

Нагадаємо, в окупованому Славутичі складна ситуація з гуманітарною допомогою. Поки не затвердили "зелений коридор" продукти до міста завозять партизанськими стежками. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що понад тисяча мешканців Славутича планують виїхати з міста під час евакуації. Зараз в окупованому Славутичі залишаються понад десять тисяч людей. Деякі мешканці виїжджають з міста самостійно на свій страх і ризик.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися