Ситуація на лінії оборони Києва значно покращилась (МАПА)

Українські військові звільнили від загарбників ще дві громади

Збройні Сили України цього тижня значно покращили ситуацію на лінії оборони Києва та звільнили від російських окупантів багато населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної військової адміністрації.

Днями українські військові вибили ворогів з Броварського району та зараз проводять зачистку та розмінування у звільнених селах. Від російських загарбників зачищають Бучанський район — ЗСУ повернули контроль над Бучею та Гостомелем, контролюють Житомирську трасу.

У Вишгородському районі Київської області під контролем українських військових Іванків, Демидів та Димер. В ці села доставили гуманітарну допомогу. Проте російські війська все ще залишаються на території Димерської, Поліської та Іванківської громад.

"Вишгородський район звільнено від окупантів. Нарешті зможуть вільно дихати Іванків, Димер і Демидів, усі наші села. Ми наразі формуємо гуманітарний вантаж допомоги на ці села, тому що там бідують й щодо медицини, й щодо продуктів харчування, будемо сусідам допомагати. Приємно бачити, що у Вишгород повертаються люди, місто починає оживати у плані бізнесу", — заявив у відеозверненні Вишгородський міський голова Олексій Момот.

Народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що на території звільнених населених пунктів Київської області запровадили посилену комендантську годину. Місцевим мешканцям заборонили пересуватися цими селами з 2 по 5 квітня. Вона уточнила, що гуманітарну допомогу до цих населених пунктів доставляти будуть, та що місцеві мешканці проінформовані щодо посилених заходів безпеки.

Російські окупанти залишили територію Чорнобильської зони, пограбувавши приміщення атомної електростанції перед відступом та забравши з собою полонених українських правоохоронців. Наразі на території ЧАЕС немає персоналу. До зони відчуження невдовзі має прибути спеціальна місія, яку очолить особисто генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі. Славитуч залишається ізольованим.

Попри успішні контрнаступи ЗСУ та відступ ворожих військ, ситуація довкола Києва залишається складною, наголосив керівник Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов. Від столиці відведено лише 20% ворожих підрозділів, а значна частина угруповань окупантів все ще залишається під Києвом


Нагадаємо, в селі під Києвом російськими окупантам на "навчаннях" українські танкісти видали "двохсоті дипломи". Дивіться відео, як ЗСУ розбили ворогів та звільнили село Дмитрівка, що у Бучанському районі Київщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підрозділи Збройних Сил України відновили контроль над низкою населених пунктів Київської та Чернігівської областей. Офіційно повідомлено про звільнення від окупаційних військ Бучі.

Дивіться також якою була ситуація на Київщині станом на 31 березня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

2 квітня 2022, 12:51

Наши красавчики! Давите этих тварей беспощадно! Уже более 17к орков по данных https://www.russian-loss-2022.today/ ВСУ, туда им и дорога, к Кобзону!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися