У Путіна готують теракти в РФ під виглядом помсти українців за Бучу, – розвідка

Мета Кремля — нагнітання антиукраїнської істерії

Російські спецслужби планують теракти з підривом житлових будинків, лікарень та шкіл в РФ для нагнітання антиукраїнської істерії. Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов, передають "Коментарі".

За даними української розвідки, Росія також може нанести ракетні удари по Білгороду чи бомбардувати одне з міст окупованого Криму. Начальник ГУР Міноборони України вважає, що такі дії Кремля обумовлені провальною мобілізацією в Росії. Щоб сколихнути російське суспільство путінський режим готує вибухи та обстріли, в яких планує звинуватити українську армію та добровольчі батальйони.

"Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення", — зазначив начальник Головного управління розвідки України.

За його словами, останніми днями російська влада активно розганяє антиукраїнську істерію.

"У Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп", — повідомив Буданов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі злякалися, що гнів світу через викриті звірства окупантів в Бучі повториться, та намагаються приховати вбивства цивільних людей у захоплених українських містах. Такі факти вже фіксують в оточеному окупантами Маріуполі, розповів Президент України Володимир Зеленський.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися